Izjava o skladnosti s Kodeksom upravljanja javnih delniških družb

Zavarovalnica Triglav, d.d., pri svojem poslovanju uporablja Kodeks upravljanja javnih delniških družb (v nadaljevanju: Kodeks), ki je bil sprejet 8. 12. 2009 in je v slovenskem in angleškem jeziku javno dostopen na spletnih straneh Ljubljanske borze, d.d., http://www.ljse.si.

Izjavo o skladnosti s Kodeksom za obdobje od 1. 1. 2010 do dneva objave, tj. do 13. 4. 2011, je Zavarovalnica Triglav, d.d., objavila v elektronski obliki prek borzno - informacijskega sistema Ljubljanske borze, d.d. (SEOnet) in na uradnih spletnih straneh Zavarovalnice Triglav, d.d. (www.triglav.eu).

Zavarovalnica Triglav, d.d., Ljubljana, vsebinsko sledi določbam Kodeksa. Od njegovih določb utemeljeno odstopa oziroma jih ni upoštevala v naslednji določbi:

  • Točka 8.1 v povezavi s točko 11
    Sekretar Nadzornega sveta ni imenovan. Naloge sekretarja Nadzornega sveta opravlja ustrezna strokovna služba v družbi.

Pri svojem poslovanju je družba zavezana tudi načelom Zavarovalnega kodeksa, katerega določbe v celoti spoštuje. Dostopen je na spletni strani Slovenskega zavarovalnega združenja http://www.zav-zdruzenje.si.

Zavarovalnica Triglav, d.d., se je opredelila tudi do določb Kodeksa upravljanja družb s kapitalskimi naložbami države, Smernic poročanja družb s kapitalskimi naložbami države ter posamičnih priporočil Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije (vsi dokumenti so dostopni na spletnih straneh Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije, http://www.auknrs.si), v izjavi, ki je objavljena na spletnih straneh Zavarovalnice Triglav, d.d., www.triglav.eu.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.