Pristojnosti Nadzornega sveta

Pristojnosti in odločanje Nadzornega sveta, način in organizacijo dela ter ostala vprašanja, pomembna za njegovo delovanje, urejajo veljavna zakonodaja, Statut družbe in Poslovnik o delu Nadzornega sveta. Nadzorni svet ima poleg pristojnosti, določenih v Zakonu o gospodarskih družbah in v Zakonu o zavarovalništvu, tudi pristojnost dajanja soglasja k odločitvam Uprave, ko vložek oziroma vrednost presega v Poslovniku o delu Nadzornega sveta določen znesek, in sicer pri:

  • ustanavljanju kapitalskih družb doma in v tujini,
  • pridobivanju in odtujevanju kapitalskih deležev v domačih ali tujih gospodarskih družbah,
  • izdaji dolžniških vrednostnih papirjev in dolgoročnem zadolževanju pri tujih in domačih bankah ter
  • pri pridobivanju in odtujevanju nepremičnin ter investiranju v nepremičnine.

Nadzorni svet mora biti skladno z zakonom in določilom Poslovnika o delu Nadzornega sveta sklican najmanj enkrat v četrtletju, po potrebi pa tudi pogosteje. Poslovnik je dostopen na spletnem mestu Zavarovalnice Triglav, d.d., na naslovu www.triglav.eu.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.