Sestava komisij Nadzornega sveta in delovanje v letu 2011

Komisije ali odbori Nadzornega sveta lahko pripravljajo predloge sklepov, skrbijo za njihovo uresničitev in druge strokovne naloge. V letu 2011 je imel Nadzorni svet Revizijsko komisijo, Komisijo za imenovanja in prejemke, Strateško komisijo in Nominacijski odbor.

Revizijska komisija

Naloge in pristojnosti Revizijske komisije določajo Zakon o gospodarskih družbah, Poslovnik o delu Nadzornega sveta in sklepi Nadzornega sveta. Najpomembnejše med njimi so:

  • spremljanje postopka računovodskega poročanja,
  • spremljanje delovanja notranjih kontrol, poročil in priporočil notranje revizije,
  • spremljanje sistemov za obvladovanje tveganj ter obvezne revizije letnih in konsolidiranih računovodskih izkazov,
  • priprava predloga Nadzornemu svetu za imenovanje kandidata za revizorja letnega poročila družbe,
  • ocenjevanje sestavljanja letnega poročila, vključno z oblikovanjem predloga za Nadzorni svet,
  • sodelovanje pri določitvi pomembnejših področij revidiranja.

Revizijsko komisijo so v letu 2011 sestavljali: Uroš Slavinec, predsednik komisije, in člani dr. Aljoša Valentinčič, Branko Gorjan, Anton Ribnikar (do 17. 10. 2011), Vladimir Uršič (od 17. 10. 2011 dalje) ter Barbara Nose (zunanja neodvisna strokovnjakinja).

Komisija za imenovanja in prejemke

Med najpomembnejšimi nalogami in pristojnostmi Komisije za imenovanje in prejemke, ki jih določajo Poslovnik o delu Nadzornega sveta in sklepi Nadzornega sveta, so:

  • priprava predlogov za Nadzorni svet na področju meril za članstvo v Upravi,
  • priprava predlogov o politiki plačil, povračil in drugih ugodnosti članov Uprave.

Komisija za imenovanja in prejemke je v letu 2011 delovala v sestavi: Borut Jamnik, predsednik (do 19. 9. 2011), Anton Ribnikar, predsednik (od 17. 10. 2011 dalje), člani Igor Mihajlović, Boris Gabor (do 29. 5. 2011) in Miran Krštinc (od 20. 6. 2011 dalje) ter zunanji neodvisni strokovnjak Srečo Jadek.

Strateška komisija

Nadzorni svet je na seji dne 10. 2. 2011 oblikoval Strateško komisijo, ki so jo sestavljali Borut Jamnik kot predsednik ter Igor Mihajlović in Peter Celar kot člana. Na podlagi odstopne izjave Boruta Jamnika z dne 19. 9. 2011 je Nadzorni svet 17. 10. 2011 za člana in predsednika Strateške komisije imenoval Antona Ribnikarja. Tudi naloge in pristojnosti te komisije določajo Poslovnik o delu Nadzornega sveta in sklepi Nadzornega sveta. Področja njenega delovanja so spremljanje uresničevanja strategije Skupine Triglav, sprejemanje s tem povezanih mnenj, priprava sklepov za Nadzorni svet in skrb za njihovo uresničevanje.

Nominacijski odbor

Nadzorni svet je na seji dne 17. 10. 2011 oblikoval Nominacijski odbor kot komisijo Nadzornega sveta, in sicer za čas do izvolitve nadomestnega člana Nadzornega sveta. Nominacijski odbor sestavljajo Uroš Slavinec, predsednik, Miran Krštinc, predstavnik zaposlenih, Tomaž Kuntarič in Vanessa Grmek kot predstavnika delničarjev ter dr. Eva Boštjančič, predstavnica Akreditacijske komisije. Nominacijski odbor bo opravil nominacijski postopek za imenovanje kandidata za nadomestnega člana Nadzornega sveta in Nadzornemu svetu posredoval predlog za imenovanje kandidata za nadomestnega člana.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.