Pojasnila v zvezi s prevzemno zakonodajo

Določila Zakona o prevzemih (Ur. l. RS, št. 79/06, št. 1/08 in št. 68/08, ZPre-1) opredeljujejo prevzemne postopke, ki se uporabljajo tudi za Zavarovalnico Triglav, d.d.

V poglavju Delničarski kapital in delnice Zavarovalnice Triglav, d.d., so pojasnjeni struktura osnovnega kapitala Zavarovalnice Triglav, d.d., pravice in obveznosti, ki jih zagotavljajo delnice, omejitve prenosa delnic in neobstoj delnic, ki zagotavljajo posebne kontrolne pravice. Podatki o imetnikih kvalificiranega deleža, kot ga določa Zakon o prevzemih, so objavljeni v točki Skupščina delničarjev.

Razkritje o obstoju morebitnih dogovorov oziroma pooblastilih v zvezi z delnicami ali glasovalnimi pravicami

Zavarovalnici Triglav, d.d., niso znani nobeni dogovori med delničarji, ki bi lahko povzročili omejitev prenosa delnic ali glasovalnih pravic.

Uprava Zavarovalnice Triglav, d.d., nima nobenih pooblastil za nakup lastnih delnic. Pooblastilo Uprave za povečanje osnovnega kapitala je opisano v točki Pooblastila Uprave za povečanje osnovnega kapitala. O izdaji novih delnic, višini povečanja osnovnega kapitala, vsebini pravic iz novih delnic in pogojih za izdajo delnic odloča Uprava Zavarovalnice s soglasjem Nadzornega sveta.

Zavarovalnica Triglav, d.d., nima delniške sheme za delavce.

Družbi niso znani nobeni dogovori, ki bi začeli učinkovati, se spremenili ali bi prenehali na podlagi spremembe kontrole v družbi, kar bi bila posledica ponudbe, kot jo določa zakon, ki ureja prevzeme.

Zavarovalnica Triglav, d.d., nima nobenih dogovorov s člani svojega organa vodenja ali nadzora ali z delavci, ki bi predvidevali nadomestilo, če bi zaradi ponudbe, kot jo določa zakon, ki ureja prevzeme, odstopili, bili odpuščeni brez utemeljenega razloga ali bi njihovo delovno razmerje prenehalo.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.