Krepitev znamke Triglav

S sprejemom Strategije Skupine Triglav za obdobje 2011 - 2015 je Zavarovalnica Triglav, d.d., stopila na pot sprememb, ki jo vodijo k večji učinkovitosti, povezanosti trgov, stroškovni racionalnosti, prenovi poslovnih procesov, produktov in podpornih aktivnosti. Njihov pomemben del je združitev poslovne strategije s strategijo blagovne znamke.

Jedro prenovljene identitete blagovne znamke TRIGLAV predstavljajo:

 • integriteta kot trdno etično in moralno načelno delovanje,
 • dostopnost kot enostavnost dostopa in komunikacije,
 • družina kot vir navdiha in motivacije,
 • največja vrednost za denar kot visoka vrednost in kakovost, ki jo prejme stranka.

Znamka Triglav je spoštovana v zavarovalno-finančnih poslovnih krogih in splošni javnosti. To je potrdila tudi raziskava ugleda opravljena junija 2011, kjer je Zavarovalnica Triglav pri spontanem priklicu uglednih zavarovalnic bila kot prva navedena v 54 %. Takšno spoštovanje je rezultat dolgoletne tradicije znamke prve in največje zavarovalnice v regiji, ki je tudi ambasadorka Slovenije ter vrednot in kulture njenih ljudi. Vse to ji nalaga večjo odgovornost, h kateri sodijo:

 • inovativnost in pospeševanje razvojnih trendov v kategoriji,
 • jasna in prijazna komunikacija s strankami,
 • družbena odgovornost, skrb za ljudi, okolje in družbo na splošno,
 • varovanje in zagotavljanje podpore hčerinskim družbam na regionalnih trgih,
 • prispevanje k trajnostnemu razvoju.

V letu 2011 smo opredelili identiteto blagovne znamke. Na podlagi raziskav in analiz smo pripravili strateške smernice za umestitev na tujih trgih, projekt prenosa vrednot na vse ciljne skupine z učinkovitim internim komuniciranjem (interno znamčenje), smernice za izvedbo marketinških programov, knjigo blagovne znamke, prenovo vizualne površine in celostne grafične podobe ter načrt upravljanja blagovne znamke skozi čas. S tem smo zaznali usmeritve blagovne znamke in komunikacijsko strategijo v najmanj petletnem obdobju.

Z uresničitvijo ključnih ciljev projekta želimo:

 • enakovredno in učinkovito sporočati identiteto blagovne znamke vsem zaposlenim v Skupini Triglav,
 • spodbuditi izmenjavo poznavanja in vpogled v najboljše prakse,
 • spodbuditi skupen razvoj in podporo načrtovalnemu procesu globalne blagovne znamke,
 • določiti odgovornosti, organizacijo in model za oblikovanje meddržavnih sinergij,
 • racionalizirati stroške in čas pri vodenju programov in rabi virov za podporo marketinškim in komunikacijskim aktivnostim,
 • povečati učinkovitost in prenos dobre prakse na vsa podjetja, ki nosijo skupno blagovno znamko Triglav,
 • varovati dobro ime in vrednost blagovne znamke kot enega izmed ciljev Strategije Skupine Triglav 2011 - 2015.

Širitev znamke

V drugi polovici leta 2011 so štiri družbe v Skupini Triglav prevzele novo ime. Avgusta se je hčerinska zavarovalnica Triglav Krajina Kopaonik iz Banja Luke preimenovala v Triglav Osiguranje, Banja Luka, septembra smo Vardar Osiguruvanje preimenovali v Triglav Osiguruvanje, Skopje, oktobra je spremenil ime srbski Triglav Kopaonik in se preimenoval v Triglav Osiguranje, Beograd, novembra pa je tudi sarajevska družba prevzela novo ime Triglav Osiguranje, Sarajevo.

Priključitev Skupini Triglav in prevzem celostne podobe predstavljata pot k uspešni umestitvi na trgu, k enotnemu regionalnemu nastopu in večji prepoznavnosti.

Lokalno in globalno

Vzpostavitev celovitega sistema upravljanja blagovne znamke je sestavni del njenega strateškega upravljanja. Skladnost naše pojavnosti zagotavljamo z učinkovitim komuniciranjem na vseh trgih Skupine Triglav in z globalnim vlaganjem v blagovno znamko. Ob tem upoštevamo jezikovne, kulturne in komunikacijske posebnosti ter razlike v nakupnih navadah na lokalnih trgih. S strateškim premislekom prilagajamo znamko lokalnim razmeram in tako krepimo njeno globalno moč.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.