Položaj med zavarovalnicami v regiji

Na lestvici največjih zavarovalniških skupin v regiji Adria je Skupina Triglav na prvem mestu po bruto obračunani premiji življenjskih in neživljenjskih zavarovanj. Svetovalno-revizorska hiša Deloitte je lestvico objavila julija 2011, Adria regijo pa sestavljajo Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora in Makedonija.

Zavarovalnica Triglav, d.d., in Skupina Triglav uspešno utrjujeta tudi položaj med vodilnimi zavarovalno-finančnimi ustanovami v srednji Evropi. Zavarovalnica Triglav, d.d., je po bruto obračunani premiji življenjskih in neživljenjskih zavarovanj uvrščena na deveto mesto med zavarovalnicami v srednji Evropi.

Upravljanje premoženja, dejavnost družb Triglav Skladi, d.o.o., Triglav Naložbe, d.d., in Triglav nepremičnine, d.d., obsega naložbe v vrednostne papirje, nepremičnine in drugo.

Bančništvo je strateško pomembna dejavnost Skupine Triglav. Z njo zaokrožamo celovitost ponudbe in omogočamo razvoj bančno zavarovalnih produktov. Zavarovalnica Triglav je kapitalsko prisotna v eni izmed največjih slovenskih bank Abanki Vipi, d.d.

Tržni delež zavarovalnic v Adria regiji v letu 2010 (v %)

Tržni delež zavarovalnic v Adria regiji v letu 2010 (v %)

Največje zavarovalnice v srednji Evropi po zbrani zavarovalni premiji v letu 2010 (v mio EUR)

Največje zavarovalnice v srednji Evropi po zbrani zavarovalni premiji v letu 2010 (v mio EUR)

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.