Bonitetna ocena Zavarovalnice Triglav, d.d.

Kot navajamo v točki Skupina Triglav v strateškem obdobju 2011 - 2015, je bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services (v nadaljevanju S&P) 21. 11. 2011 potrdila dolgoročno kreditno bonitetno oceno in bonitetno oceno finančne moči »A« Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d. Oceno s stabilno srednjeročno napovedjo je sočasno potrdila tudi njeni hčerinski družbi Pozavarovalnica Triglav Re, d.d. Nekaj dni kasneje, 5. 12. 2011, je S&P objavila opozorilo o morebitni negativni spremembi bonitetnih ocen 15-ih od 17-ih držav Evropske monetarne unije, med njimi tudi Republike Slovenije. Kot neposredna posledica tega opozorila je 9. 12. 2011 sledila objava opozorila (angl. »creditwatch«) S&P o morebitni negativni spremembi bonitetnih ocen določenih evropskih zavarovalnic oziroma zavarovalniških skupin, med njimi tudi Skupine Triglav. V oceni S&P, objavljeni 18. 1. 2012, je Skupina Triglav kljub znižanju bonitetne ocene Republike Slovenije ohranila bonitetno oceno »A«, ki se nanaša tudi na Zavarovalnico Triglav, d.d., in Pozavarovalnico Triglav Re, d.d. S&P je zatem umaknila opozorilo, da bi utegnilo v kratkem priti do znižanja bonitetne ocene Skupine Triglav, izdana bonitetna ocena pa ima negativen srednjeročni izgled.

Doseganje bonitetne ocene »A« sodi med strateške cilje Skupine Triglav, zato smo o tem poročali tudi v zgoraj navedeni točki Strategija in načrti Skupine Triglav.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.