Prihodki in odhodki od finančnih storitev

Prihodki od finančnih sredstev so se znižali za 18 odstotkov in dosegli 149,0 milijonov evrov. Prihodkov od finančnih sredstev v povezanih družbah je bilo za 4,3 milijona evrov, prihodkov od ostalih finančnih sredstev za 119,0 milijonov evrov, čistih neiztrženih dobičkov naložb življenjskih zavarovancev, ki prevzemajo naložbeno tveganje, pa za 25,8 milijona evrov. Konsolidirani finančni odhodki so dosegli višino 202,0 milijona evrov, kar je za 66 odstotkov več kot v letu prej. Odhodki od finančnih sredstev v povezanih družbah so znašali 19,2 milijona evrov, odhodki od ostalih finančnih sredstev pa 107,0 milijonov evrov. Čiste neiztržene izgube naložb življenjskih zavarovancev, ki prevzemajo naložbeno tveganje, so dosegle 75,8 milijona evrov.

Donosi od finančnih naložb Skupine Triglav predstavljajo razliko med prihodki in odhodki od finančnih sredstev. Izkazovali so negativno vrednost v višini 53,0 milijonov evrov, v letu 2010 pa so znašali 60,0 milijonov evrov. Negativni donosi so posledica izvedenih trajnih slabitev naložb v višini 63,2 milijona evrov. Zavarovalnica Triglav je izvedla slabitve portfeljskih naložb zaradi dogajanja v slovenskem bančnem sektorju in splošne finančne krize, zaradi katere je slabila vrednosti naložb v grške vrednostne papirje.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.