Obračunani kosmati zneski pozavarovalnin Pozavarovalnice Triglav Re

Obračunane kosmate pozavarovalnine Pozavarovalnice Triglav Re so bile za 10 odstotkov nižje kot leto prej in so dosegle 55,6 milijona evrov. Občuten upad je odraz nižjih prejetih kosmatih obračunanih zneskov škod Skupine Triglav v zavarovalni vrsti drugo škodno zavarovanje in zavarovanje kopenskih motornih vozil, kar je posledica ugodnega škodnega dogajanja v Vzhodni in Južni Evropi. V primerjavi s preteklim letom so bile škode v zavarovalni vrsti splošno zavarovanje odgovornosti kar za 134 odstotkov višje škode (zaradi poravnave škode velikemu zavarovancu).

Kosmati zneski škod pri poslih zunaj Skupine Triglav so bili v primerjavi s preteklim letom za 19 odstotkov višji, kar je predvsem posledica izplačila škod povezanih s katastrofalnimi dogodki v letih 2011 in 2010. Najpomembnejša naravna nesreča, potres s cunamijem na Japonskem, je pomembno vplivala na poslovanje Pozavarovalnice Triglav Re v letu 2011. Sledili so mu potres na Novi Zelandiji, hude poplave v Avstraliji in v danski prestolnici Kopenhagen z okolico ter najhujše monsunsko deževje na Tajskem v zadnjih desetletjih, ki je trajalo kar štiri mesece. V zvezi s posli s Skupino Triglav ni bilo izrednih škodnih dogodkov, ki bi imeli pomemben vpliv na poslovanje pozavarovalnice.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.