Obračunana kosmata pozavarovalna premija Pozavarovalnice Triglav Re

Kosmata pozavarovalna premija, ki jo je obračunala pozavarovalnica Triglav Re, je dosegla vrednost 121,9 milijona evrov in je bila za 1 odstotek višja kot leto prej (v letu 2010 je bila rast 5-odstotna). Na njen dvig je v največji meri vplivala 18-odstotna rast drugega škodnega zavarovanja, druge največje zavarovalne vrste in je predvsem posledica višjih kosmatih pozavarovalnih premij na podlagi fakultativnih pogodb z Zavarovalnico Triglav, d.d. Povečala se je tudi nominalna vrednost zavarovanj različnih finančnih izgub, splošnih zavarovanj odgovornosti, nezgodnih zavarovanj, kavcijskih zavarovanj, zdravstvenih in letalskih zavarovanj, zavarovanj plovil, kreditnih zavarovanj in zavarovanj pomoči. Največja zavarovalna vrsta, zavarovanje požara in elementarnih nesreč, je zabeležila 2-odstotni padec premije. Posli zunaj Skupine Triglav so bili v letu 2011 za 6 odstotkov nižji kot preteklo leto. Na poslovanje pozavarovalnice so v letu 2011 vplivali gospodarska in finančna kriza, vremenske razmere in pogoste naravne nesreče.

Pozavarovalnica Triglav Re je nadaljevala utrjevanje svojega tržnega položaja s potrditvijo dolgoročne kreditne bonitetne ocene in bonitetne ocene finančne moči »A«, ki jo je bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services podelila dne 21. 11. 2011 (glej tudi poglavje Strategija in načrti). Potrditev finančne stabilnosti njenega poslovanja povečuje njen dostop do pozavarovalnih trgov.

Pozavarovalnica Triglav Re zagotavlja kakovostno pozavarovalno zaščito Skupine Triglav. Skladno s strategijo in ob pozavarovalnem programu Skupine Triglav v Sloveniji in tujini se bo lahko v še večji meri osredotočala na pridobivanje pozavarovalnih poslov s cedenti izven Skupine. Njena rast bo tudi v prihodnje temeljila na konzervativnem prevzemanju kakovostnih rizikov in ohranjanju stabilnega ter dobičkonosnega portfelja.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.