Razvojne aktivnosti

Življenjska zavarovanja

Stagniranje finančnih trgov in padanje vrednosti enot premoženja vzajemnih skladov sta se odrazila na portfelju življenjskih zavarovanj. Zabeležili smo pomembno rast prijavljenih zahtevkov, na katero smo odgovorili z okrepljenim razvojem in s prenovo zavarovanj, učinkovitim negovanjem portfelja in osveščanjem naših zavarovancev o prednostih zavarovanj.

Zaključili smo pomemben projekt migracije življenjskih zavarovanj v enovit informacijski sistem, ki ponuja podporo Zavarovalnici Triglav, d.d., in celotni Skupini Triglav ter predstavlja osnovo za prihodnji razvoj zavarovalnih storitev.

Kot že omenjeno, predstavlja bistveno novost uvedba nove spletne poslovalnice iTriglav, ki strankam omogoča, da spremljajo vsa svoja življenjska in dodatna zavarovanja preko svetovnega spleta ter v določenem obsegu z njimi tudi upravljajo. V aplikacijo lahko dodajo tudi svoje druge naložbe (delnice, obveznice,...). Spletna poslovalnica iTriglav je brezplačna in enostavna za uporabo, predstavlja pa pomembno orodje za negovanje portfelja.

Med več informacijskimi novostmi velja izpostaviti tudi aplikacijo za informativne izračune, imenovano življenjski krog. Ta med drugim omogoča, da zavarovalni zastopniki sklenejo zavarovanje tudi brez sklepalne dokumentacije, saj lahko s pomočjo aplikacije natisnejo vse dokumente.

V letu 2011 je potekel rok, po katerem se stranke lahko odločijo za dodatno starostno pokojnino. Pripravljeni na sprostitev trga prostovoljnih dodatnih pokojninskih zavarovanj smo razvili nove oblike rentnih zavarovanj, tako imenovane pospešene pokojninske rente. Pričakujemo, da bo s spremembami Zakona o dohodnini postal trg rentnih zavarovanj zanimivejši.

Prenova rizičnega življenjskega zavarovanja, izvedena v letu 2010, je vzpodbudila njihovo skokovito rast. Temu smo prilagodili tudi poslovanje službe za sprejem v zavarovanje, saj se povečana prodaja rizičnih življenjskih zavarovanj odraža v povečanju tveganega kapitala in višji izpostavljenosti zavarovalnice.

Na finančno krizo smo se odzvali tudi s prenovo življenjskega zavarovanja 50 PLUS in z življenjskima zavarovanjema Ilirika ter Ilirika investicijsko zavarovanje dinamični FLEKS(opisano pod točko Trženjske in prodajne aktivnosti/Življenjska zavarovanja).

Zaradi povečevanja sredstev, izplačanih iz doživetja (ponudba za doživetja), smo nadaljevali s posebno ponudbo za doživetja, osredotočeno na celovito obravnavo zvestih strank in njim namenjene ugodnosti pri sklenitvi novih zavarovanj.

Skupina Triglav

Nadaljevali smo vpeljavo enotnega informacijskega sistema za življenjska zavarovanja ter uvajanje novih, sodobnih produktov in storitev v posameznih odvisnih družbah. Uspešno smo zaključili projekt uvedbe informacijskega sistema za življenjska zavarovanja v odvisni družbi v Bosni in Hercegovini, ki je skupaj s prenovo celotne palete življenjskih zavarovanj in z uvedbo novih produktov dobila pomembno konkurenčno prednost. Zaključili smo z migracijo zavarovanj v enovit informacijski sitem, kar nam med drugim omogoča hitrejši prenos novih produktov, vpeljavo novih standardov in dobrih praks ter lažje obvladovanje tveganj. Na Hrvaškem smo prenovili rentna zavarovanja, dopolnili ponudbo dodatnih zavarovanj ter razširili ponudbo naložbenih strategij s t.i. strategijo finančnih ciljev. Dopolnili smo ponudbo življenjskih zavarovanj v naši zavarovalnici v Črni gori.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.