Razvojne in trženjske aktivnosti v Skupini Triglav

Trženjske in prodajne aktivnosti

Življenjska zavarovanja

Nadaljevanje negotovih razmer na finančnih trgih in v gospodarstvu je vplivalo na prodajo življenjskih zavarovanj, kjer je še vedno občutiti večjo previdnost strank pri odločanju za sklepanje dolgoročnih življenjskih zavarovanj. Ponudbo življenjskih zavarovanj zato prilagajamo ciljnim skupinam in prenavljamo.

Prenovljeno življenjsko zavarovanje 50 PLUS je naložbeni produkt, pri katerem se sredstva vežejo na sklad z zajamčenim donosom. Zavarovanje vključuje dodatno nezgodno zavarovanje za nezgodno smrt in zdravljenje zavarovanca v bolnišnici zaradi nezgode. V sodelovanju z družbo Ilirika DZU, d.o.o., smo razvili prilagojeni obliki naložbenega življenjskega in investicijskega zavarovanja FLEKS. Z navedenima produktoma smo dopolnili ponudbo naložbenih in investicijskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d.

Prenovili smo tudi dodatno zavarovanje kritičnih bolezni in mu dodali dve novi kritji: Genetsko analizo Triglav DNK (zavarovani osebi in njenim ožjim družinskim članom omogoča izdelavo genetske analize v primeru, da zavarovana oseba zboli za katero od trinajstih kritičnih bolezni) in Drugo zdravniško mnenje (pri diagnosticirani bolezni, navedeni v prospektu Drugega zdravniškega mnenja, omogoča zavarovani osebi pridobitev drugega zdravniškega mnenja, pri čemer sodelujemo s svetovno priznanimi zdravstvenimi ustanovami). Prenovljeno dodatno zavarovanje kritičnih bolezni bomo uvedli v začetku leta 2012. Zaradi prenove zavarovanj, uskladitve s Sklepom AZN o podrobnejši vsebini določb zavarovalne pogodbe, uvedbe novih skladov družbe Triglav Skladi, d.o.o., in zaradi sprememb v košarici skladov pri strategiji Finančni cilji bo posodobitev sklepalne dokumentacije zaključena v prvem četrtletju leta 2012.

Bistveno novost v letu 2011 predstavlja nova storitev na slovenskem zavarovalnem trgu - spletna poslovalnica iTriglav, ki zavarovalcem omogoča vpogled v sklenjena zavarovanja. Več je o njej navedenega v točki Razvojne aktivnosti/Življenjska zavarovanja.

Trženjsko komuniciranje

V spomladanskih mesecih smo oglaševali prenovljena rizična življenjska zavarovanja in se z njihovo ponudbo pojavljali tudi na obiskanih podjetniških forumih. Jeseni smo v obsežni akciji trženjskega komuniciranja pospeševali prodajo investicijskih zavarovanj FLEKS, FLEKS ZA MLADE in FLEKS ZA ODRASLE. Obsegala je oglaševanje v izbranih medijih, promocijske dogodke v trgovskih centrih in nagradno igro za stranke.

V šolah in vrtcih smo pod naslovom »Varna pot vsepovsod« uspešno izvedli nagradni natečaj s preventivno vsebino.

Direktno trženje

V treh akcijah direktnega marketinga smo izbranim zavarovancem predstavili ponudbe za:

  • povišanje kritja za nezgodno smrt in priključitev zavarovanja za primer mesečne rente za invalidnost na obstoječi polici klasičnega življenjskega ali naložbenega zavarovanja;
  • dodatno vplačilo na naložbeni račun naložbenega ali investicijskega zavarovanja brez vstopnih stroškov;
  • dodatno vplačilo na osebni račun prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Aktivnosti v prodajni mreži

Prodajnike smo usposabljali za kakovostno svetovanje strankam, vodje prodaje pa za učinkovito vodenje prodajnih skupin. Ob tem so leto 2011 zaznamovale različne akcije neposrednega pospeševanja prodaje s promocijskimi dogodki in z ugodnostmi za stranke.

Skupina Triglav

Usmerjeni smo bili v prenos standardov dela in dobre prakse pri trženju življenjskih zavarovanj na odvisne družbe. Tako smo v okviru IT-life projekta v družbi Triglav Osiguranje, d.d., Sarajevo prenovili provizijski model, medtem ko smo v družbi Lovćen životna osiguranja sodelovali pri njegovi pripravi. V družbi Triglav Osiguranje, d.d., Zagreb smo uvedli program Prodajno mentorstvo za učinkovitejše vodenje prodajnih skupin. V vseh odvisnih družbah, ki izvajajo in tržijo življenjska zavarovanja, sodelujemo pri razvoju prodajnih poti.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.