Finančno tveganje

► Pri upravljanju s sredstvi kritnih skladov in kritnega premoženja zavarovalnice, pri poslih pozavarovanja in financiranju našega poslovanja v sklopu upravljanja s kapitalom smo izpostavljeni naslednjim osrednjim finančnim tveganjem:

  • tveganju spremembe cen delnic in tveganju spremembe obrestnih mer,
  • kreditnemu tveganju in
  • likvidnostnemu tveganju.

Upravljamo jih z jasno opredeljenim sistemom pristojnosti in pooblastil, ki vključuje limite izpostavljenosti in proces poročanja na ravni Skupine in v njenih članicah (glej sliko Shematičen prikaz upravljanja s tveganji, ki prikazuje pristojnosti in pooblastila v zvezi z upravljanjem s tveganji).

Pri oblikovanju naložbenih politik za posamezne kritne sklade in kritno premoženje Zavarovalnice Triglav, d.d., upoštevamo naravo in značilnosti obveznosti Zavarovalnice Triglav, d.d., in stremimo k optimalni razpršitvi sredstev ter doseganju optimalne donosnosti.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.