Dodana vrednost sistema upravljanja s tveganji

Upravljanje s tveganji daje Skupini možnost, da tveganja učinkovito pretvori v vrednost. Omogoča nadzor in prilagajanje celotnega profila tveganj ter omejevanje obsega izpostavljenosti določenim tveganjem. Njihovo uspešno in racionalno prevzemanje ter upravljanje tveganj daje Zavarovalnici finančno moč, s tem pa tudi možnost, da izpolni pričakovanja in obveznosti do strank pa tudi, da ustvari trajno vrednost njenim vlagateljem.

Skupina ima konzervativno kulturo in odnos do tveganj, ki jih upravlja z modernimi orodji. Ker je upravljanje tveganj ena najpomembnejših funkcij Zavarovalnice, je temu treba nameniti primerna sredstva na osnovi organizacijske strukture, strateške usmeritve, izobraževanja kadrov ter rednih oziroma neprestanih pregledov tveganj. Temelj sistema upravljanja tveganj predstavljata sprejemanje in identifikacija tveganj. Za učinkovito ocenjevanje tveganj ima Skupina nabor naprednih orodij, ki med drugim poglobljeno proučujejo medsebojno povezanost tveganj na ravni Skupine. Ravno tako to velja za poročanje in nadziranje, ki ju dopolnjujejo še različni pravilniki. Skupno pa imajo transparentno deljenje informacij, ki je temelj tega dela sistema upravljanja s tveganji celotne Skupine. Posledično je delovanje celotne Skupine preglednejše, stabilnejše in varnejše. Vse to skupaj pa vodi do pozitivnih rezultatov ter večanju zadovoljstva vseh udeležencev v procesu poslovanja.

Dodana vrednost sistema upravljanja s tveganji Skupine TriglavZa učinkovito sprejemanje in prepoznavanje tveganj, temeljev našega sistema upravljanja tveganj, smo za vsa poslovna področja jasno opredelili omejitve in vzpostavili sistem internih kontrol za nadzor poslovanja.

Strategija upravljanja tveganj je oblikovana jasno, natančno in skladno s strategijo zavarovalnice. Njeni cilji so povečevanje finančne stabilnosti in moči zavarovalnice, zadovoljevanje potreb in obveznosti do strank ter rast vrednosti zavarovalnice in njenih lastnikov. Strategija med drugim določa tudi apetit po tveganjih, ta predstavlja okvir in obseg tveganj, ki jih zavarovalnica lahko prevzame in obvladuje. Celoten sistem je oblikovan tako, da omogoča transparentnost in učinkovito komunikacijo.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.