Upravljanje tveganj na ravni Skupine

Upravljanje s tveganji skupine je obširnejše od sistema upravljanja tveganj na ravni posameznega podjetja. Sistem upravljanja s tveganji na ravni Skupine mora biti primeren, učinkovit in proporcionalen ter skladen s strukturo, z naravo in obsegom ter kompleksnostjo poslov in tveganj, povezanih s temi posli. Sistem posebno pozornost posveča tveganjem na ravni Skupine, proučuje tveganja na ravni individualne članice, povezanosti teh tveganj med članicami in seveda tudi koncentraciji tveganj. Zaradi heterogenosti struktur in sistemov Skupine se pri sprejemanju odločitev na ravni Skupine ali posameznega podjetja upoštevajo posebnosti situacije in vpliv, ki jo bo imela odločitev na obeh ravneh. To so med drugim omogočile reorganizacija in centralizacija funkcij Skupine v preteklih letih, ter ustanovitev Odbora za upravljanje odvisnih družb.

Skupini Triglav je kljub kompleksnosti in zahtevnosti uspelo vzpostaviti učinkovit, predvsem pa zanesljiv sistem upravljanja s tveganji. Za sisteme na ravni skupin sta značilna dva koncepta. Prvi je zahteva po konsistentnem upravljanju tveganj na širini celotne skupine, drugi pa je koncept centraliziranega upravljanja tveganj. Skupina Triglav v svojem sistemu upošteva oba in ne gleda nanju kot nasprotujoča si koncepta, ampak prej komplementarna.

Skupina ima oblikovano strategijo in politike, ki opredeljujejo, kategorizirajo, nadzirajo tveganja, katerim je izpostavljena. Na tej osnovi je oblikovana tudi strategija upravljanja s tveganji, ki je s pomočjo politik distribuirana vsem članicam Skupine, te pa nato skrbijo za primerno implementacijo obeh strategij v vsakodnevnem poslovanju na ravni članice.

Učinkovitost sistema zagotavlja struktura hierarhije in sodelovanje vseh zaposlenih ter močna organizacijska kultura, ki poudarja pomembnost obravnavanja tveganj na vseh ravneh. Še večjo moč sistemu daje jasen in transparenten pretok informacij tako od zgoraj navzdol, kot od spodaj navzgor. Za učinkovit pretok informacij in tudi transparentnost procesa odločanja, so vzpostavljeni združljivi IT sistemi, ki hkrati omogočajo poenotenje sistema notranjih kontrol.

V letu 2011 so glavne aktivnosti pri razvoju sistema upravljanja s tveganji obsegale:

  • izdelavo minimalnega standarda notranjih kontrol z namenom zagotavljanja pravilnosti in zanesljivosti finančnega in računovodskega poročanja za zavarovalnice Skupine,
  • razvoj ALM modelov za kritne sklade in kritno premoženje Zavarovalnice Triglav, d.d.,
  • druge aktivnosti v okviru pripravljanja na direktivo Solventnost II in drugo fazo računovodskih standardov IFRS 4.
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.