Kapitalska ustreznost glede na zakonodajo

Na obseg razpoložljivega kapitala zavarovalnic Skupine Triglav in predvsem na njegova nihanja vpliva več dejavnikov. Med njimi so struktura in narave storitev, premijski volumen, sredstva in obveznosti, tržne obrestne mere in ostali parametri na kapitalskih trgih. Vsaka članica Skupine Triglav redno spremlja svojo kapitalsko ustreznost in pri tem vzdržuje določen presežek razpoložljivega kapitala nad kapitalsko zahtevo za vzdrževanje osnovne dejavnosti in pokrivanje potencialnih izgub. Presežek razpoložljivega kapitala nudi visoko zaščito pred izgubami zaradi nepredvidenih neugodnih dogodkov. Poleg tekoče kapitalske ustreznosti spremljamo tudi izpolnjevanje načrtovanih ravni kapitala in kapitalske ustreznosti, s čimer sledimo učinkom okolja na kapitalsko ustreznost in zagotavljamo optimalno alokacijo kapitala posameznih zavarovalnic in Skupine Triglav.

Naš osnovni cilj je zagotavljati ustrezno količino kapitala v Skupini in v vseh njenih članicah. Za oceno solventnostnih potreb redno spremljamo tudi pokritost zavarovalno-tehničnih rezervacij s sredstvi posameznih zavarovalnic v Skupini.

► Na področju premoženjskih zavarovanj je Zavarovalnica Triglav, d.d., 31. 12. 2011 dosegla indeks pokritosti minimalnega zahtevanega kapitala z razpoložljivim kapitalom v višini 189 odstotkov (na dan 31. 12. 2010 je znašal indeks pokritosti 178 odstotkov). Na isti dan je na področju življenjskih zavarovanj indeks pokritosti dosegel višino 161 odstotkov (na dan 31. 12. 2010 je znašal indeks pokritosti 166 odstotkov). Zakonske zahteve po kapitalski ustreznosti je zavarovalnica izpolnjevala skozi vse leto 2011, enako kot v letu 2010.

Indeks pokritosti zahtevanega kapitala z minimalnim kapitalom

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.