Upravljanje s tveganji

Sprejemanje in upravljanje tveganj je temeljni posel zavarovalnic. V Skupini črpamo strokovnost in znanje iz dolge zgodovine delovanja v zavarovalništvu, ki sega vse od leta 1900. Z rastjo in s širitvijo poslovanja Skupine prilagajamo tudi celoten sistem upravljanja s tveganji. Razvili smo sistem, ki nam omogoča učinkovitost in predstavlja pomemben del korporativnega upravljanja v Skupini Triglav. Upravljanje s tveganji je sestavni del vseh poslovnih procesov. Zasnovan je na jasni in natančno določeni organiziranosti ter dobro opredeljenih pristojnostih in pooblastilih funkcij ter odborov. Obvladovanje in nadzor negotovosti v poslovnih priložnostih sta temeljnega pomena za kakovostnejše poslovne odločitve in boljše poslovne rezultate.

Z vzpostavljenim sistemom upravljanja s tveganji preverjamo, ali druga obrambna linija učinkovito zajema vsa pomembna tveganja in ugotavljamo, merimo in upravljamo finančna, zavarovalna in operativna tveganja. Ob tem:

  • opredeljujemo želeno izpostavljenost tveganjem in njeno spremljanje,
  • uveljavljamo integrirani sistem upravljanja s tveganji, usklajen z zahtevami Solventnosti II,
  • oblikujemo okolje za razvoj kulture upravljanja s tveganji skladno s poslovno strategijo Zavarovalnice.
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.