Zavarovalna tveganja

Tveganja v tej kategoriji so povezana z nevarnostjo izgube ali neugodnih sprememb vrednosti zavarovalnih obveznosti zaradi neustreznih predpostavk pri oblikovanju cen in rezervacij. Izpostavljamo se jim v procesu sprejema v zavarovanje oziroma prevzema rizika, pri razvoju zavarovalnih produktov in oblikovanju cen, spremembah v škodnem dogajanju, oblikovanju zavarovalno-tehničnih rezervacij in pri spremembah v obnašanju zavarovancev ter splošnih spremembah zunanjega ekonomskega okolja.

Za aktivno upravljanje zavarovalnega tveganja, povezanega s sprejemom v zavarovanje, nosijo glavno odgovornost posamezne zavarovalnice Skupine Triglav. Upravljamo ga z jasno strukturo pristojnosti in pooblastil, ki vključujejo razmejitev delovnih nalog, limite za sprejem v zavarovanje ter sistem avtorizacij. Za obvladovanje zavarovalnih tveganj uporabljamo tudi set aktuarskih tehnik, vezanih na oblikovanje cen produktov in zavarovalno-tehničnih rezervacij. Redno spremljamo rezultate poslovanja, optimiziramo našo pozavarovalno zaščito in redno pregledujemo ustreznost zavarovalno-tehničnih rezervacij.

Eno glavnih orodij za obvladovanje zavarovalnega tveganja je pozavarovanje. Zavarovalnice Skupine Triglav nastopamo s skupno pozavarovalno pogodbo, v kateri se lastni deleži oblikujejo na podlagi tablic maksimalnih lastnih deležev Zavarovalnice Triglav, d.d.

Vsakoletni program načrtovanega pozavarovanja vsebuje:

  • izračunane lastne deležev po posameznih zavarovalnih vrstah,
  • na podlagi lastnih deležev izdelano tabelo maksimalnega kritja ter
  • postopke, osnove in merila za ugotavljanje največje verjetne škode za posamezne zavarovane nevarnosti.

Pomemben dejavnik izbire pozavarovateljev je njihova bonitetna ocena, kar nam zagotavlja še stabilnejše poslovanje, ki se odraža v stabilnejših denarnih tokovih.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.