Geografska in sektorska koncentracija

Manjši obseg posla opravljamo v sosednjih državah Evropske unije, naše poslovanje pa je osredotočeno na Republiko Slovenijo in države nekdanje Jugoslavije. Glede na pretekle izkušnje menimo, da so morebitni koncentrirani riziki primerno pozavarovani. Izvajamo tudi »fronting« posle, kjer večji del cediramo tudi zavarovalnici.

Sektorsko je naše poslovanje osredotočeno predvsem na avtomobilska zavarovanja, med katerimi imajo največji delež zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Njihova značilnost je razpršenost, zato se v tem segmentu ne izpostavljamo koncentraciji zavarovalnih tveganj. Potencialna nevarnost sektorske koncentracije obstaja pri kasko zavarovanjih, ki so temu primerno vključena v pozavarovalni program za primer katastrofe, slednji pa se je v preteklih letih izkazal za ustreznega.

Kot eden od treh ponudnikov dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj v Republiki Sloveniji z 18,7-odstotnim tržnim deležem in eden od dveh ponudnikov pozavarovanj v Republiki Sloveniji s 46,5-odstotnim tržnim deležem (podatki za devetmesečje) smo koncentraciji izpostavljeni tudi v teh segmentih zavarovalnega trga. Koncentracijo pozavarovalnega portfelja obvladujemo z geografsko razpršitvijo pozavarovalnih tveganj, vezanih na posle izven Skupine, in s primerno retrocesijo poslov, povezanih s Skupino Triglav. Ker je za dopolnilna zdravstvena zavarovanja značilna razpršenost zavarovalnih tveganj, se v tem segmentu ne izpostavljamo koncentraciji tveganj.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.