Tveganja nizke frekvence in visokega učinka

Pozavarovalna zaščita za potres in ostale naravne katastrofe je urejena, primerno visoki stopnji škodnega potenciala v Republiki Sloveniji. Potresa katastrofalnih razsežnosti še nismo zabeležili. Po potresnih modelih, s katerimi razpolagamo, potres s povratno dobo 1.000 let in 20-odstotnim dodatkom na možno napako v oceni višine škodnega potenciala ne predstavlja večje nevarnosti, kot naravne nesreče, s katerimi se soočamo skoraj vsako leto.

Škoda zaradi jedrske nevarnosti, ki jo prevzemamo od slovenskega Jedrskega poola, se lahko pojavi kot velik potencialni škodni dogodek. Njegova značilnost je zelo nizka frekvenca, saj v 25 letih še ni bilo večje škode, in nizka oziroma nična korelacija z ostalimi mogočimi obveznostmi, ki bi se pojavile v zvezi s tem dogodkom. V najslabšem primeru neto škoda iz jedrskih rizikov ne presega škode iz enega naravnega dogodka.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.