8.8 Dogodki po datumu poročanja

Po datumu poročanja ni bilo pomembnejših dogodkov, ki bi vplivali na računovodske izkaze za leto 2011.

Dogodki po datumu poročanja, ki so pomembni za poslovanje v letu 2012:

  • V sodnem sporu Zavarovalnica Triglav kot tožeča stranka zoper Milana Marolta in Nadeždo Klemenčič, kot je podrobneje opisan v točki 8.6. Pomembnejši sodni spori v teku, je Zavarovalnica Triglav 9.2.2012 prejela sodbo sodišča prve stopnje, s katero je le-to zavrnilo tožbena zahtevka Zavarovalnice Triglav. Zavarovalnica Triglav se je 23.2.2012 zoper sodbo sodišča prve stopnje pritožila.

  • V postopku nadzora Agencije za zavarovalni nadzor - Pregled obvladovanja tveganj, s posebnim poudarkom na preveritvi naložbenih življenjskih zavarovanj, kot je podrobneje opredeljen v prvem odstavku v točki 8.7.1. Pregledi nadzornih organov, Agencija za zavarovalni nadzor, je AZN 6.3.2012 posredovala Zavarovalnici Triglav zahtevo za pregled poslovanja, s katero bo AZN ponovno preverila dejstva in dokaze v tej zadevi, ob tem pa opravila tudi pregled poslovanja, povezanega s hčerinsko družbo Vardar osiguruvanje, a.d. (Triglav Osiguruvanje, A.D.).

  • Nadzorni svet Zavarovalnice je dne 15.3.2012 imenoval za novega člana Uprave dosedanjega izvršnega direktorja za škode premoženjskih zavarovanj Stanislava Vrtunskega za mandatno obdobje petih let. Kot član Uprave bo odgovoren za trženje premoženjskih in osebnih zavarovanj, razen ključnih kupcev. Sklep o imenovanju novega člana Uprave stopi v veljavo z dnem pridobitve dovoljenja AZN za opravljanje funkcije člana Uprave.

  • Nadzorni svet Zavarovalnice je dne 26.3.2012 dal soglasje za nadaljevanje postopkov v zvezi z vstopom strateškega partnerja (Mednarodna finančna korporacija - IFC) v lastniško strukturo holdinške družbe Triglav INT, d.d.

  • Nadzorni svet Zavarovalnice je 26.3.2012 dal soglasje k prenehanju mandata in prekinitvi delovnega razmerja člana Uprave Igorja Stebernaka. Mandat člana Uprave mu preneha najkasneje 30. 6. 2012.
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.