3.4 Preizkus ustreznosti rezervacij (LAT - Liability Adequacy Test) za premoženjska zavarovanja

Rezervacije za neiztekle nevarnosti se oblikujejo za tiste zavarovalne vrste, kjer škodni rezultat presega 100%. Dodatne rezervacije za neiztekle nevarnosti se izračunavajo v razmerju med prenosno premijo in razliko med vrednostjo škodnega rezultata in 100%.

Z namenom preverjanja zadostnosti rezervacij za prenosno premijo in neiztekle nevarnosti se izvajajo še dodatni testi. V testu se upoštevajo kosmati prihodnji zneski škod in kosmati prihodnji stroški ter se primerjajo z zneskom oblikovanih rezervacij za prenosno premijo, zmanjšanih za odložene stroške pridobivanja zavarovanj.

Rezultati testa kažejo, da so rezervacije za prenosno premijo, skupaj z rezervacijami za neiztekle nevarnosti, oblikovane v zadostni višini.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.