Trajnostni razvoj v Skupini Triglav

Značilnosti poročanja

Izhodišče za poročanje o trajnostnem razvoju v Skupini Triglav in Zavarovalnici Triglav, d.d., predstavljajo mednarodne smernice trajnostnega poročanja Global reporting initiative (GRI G3), na osnovi katerih smo pripravili pričujoče poročilo. Zbiranje podatkov poteka prek strokovnih služb matične družbe, ki je tudi nosilka poročanja in celovito poroča o vseh vidikih trajnostnega razvoja. Spremljanje podatkov, z upoštevanjem smernic GRI, v hčerinskih družbah uvajamo postopoma. Kjer že spremljamo kazalnike na ravni Skupine, o tem poročamo, sicer poročamo na ravni matične družbe.

O trajnostnem razvoju, ki temelji na naši družbeni odgovornosti, poročamo enkrat letno za predhodno poslovno in hkrati koledarsko leto. Predhodno poročilo za leto 2010 je izšlo aprila 2011. Trajnostno poročilo objavljamo v sklopu letnega poročila Skupine Triglav.

Pri izboru vsebin poročila smo upoštevali njihovo ustreznost in bistvenost za zgoščen prikaz ciljev in vplivov s področja trajnostnega razvoja Skupine Triglav, kar je tudi namen tega poročila. Sprememb podatkov iz predhodnih poročil, ki bi vplivali na aktualno stanje, ni bilo.

Dejavnost, trgi, organizacijska struktura, sestava in osebna izkaznica Skupine Triglav ter njene matične družbe so predstavljene v poglavju Skupina Triglav v letu 2011. Lastniška struktura in spremembe so opisane v poglavju 5. Delničarski kapital in delničarji Zavarovalnice Triglav, d.d.

Ključni deležniki in vključevanje v upravljanje družbe

Korporativna upravljavska struktura in vodila korporativnega upravljanja matične družbe in odvisnih družb so opisana v poglavju Izjava o upravljanju v poslovnem delu Letnega poročila. Upravo Zavarovalnice Triglav, d.d., imenuje Nadzorni svet, skladno s Statutom družbe. Načela korporativnega upravljanja Skupine Triglav so določena v Politiki upravljanja (objavljena na www.triglav.eu, v rubriki Javne objave 2010), in temeljijo na slovenskem Kodeksu upravljanja javnih delniških družb ter mednarodnih dobrih praksah.

Ključne skupine deležnikov so delničarji, zavarovalci oziroma zavarovanci, državni organi, nadzorni organi, dobavitelji in upniki, zaposleni, analitiki, mediji in lokalne ter širše skupnosti. Deležniki in strategije komuniciranja ter sodelovanja z njimi so prav tako opredeljeni v omenjeni Politiki upravljanja. Sodelovanje poteka z vsemi skupinami deležnikov, ki so povezane z matično družbo in odvisnimi družbami Skupine. Pri tem sta osrednjega pomena celovita in aktivna komunikacija z vsemi javnostmi ter odgovoren dialog z okoljem, v katerem poslujemo. Poseben pomen dajemo internemu komuniciranju z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d.d., in Skupini Triglav.

Mali delničarji lahko posredujejo vprašanja in pobude Nadzornemu svetu Zavarovalnice Triglav, d.d., prek elektronske pošte, zaposleni pa se na Svet delavcev in predstavnike zaposlenih v Nadzornem svetu lahko obračajo neposredno.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.