Pomembnejša sponzorstva in donacije

V Zavarovalnici Triglav, d.d., smo v letu 2011 namenili 4,0 milijone evrov za sponzorstva in 0,3 milijona evrov za donacije. Na ravni celotne Skupine smo za sponzorstva in donacije skupaj namenili 4,8 milijona evrov. Največji del sredstev smo namenili športnim dejavnostim, sledijo kultura, izobraževanje, humanitarne dejavnosti, zdravstvo in okoljevarstvo.

Šport

S sodelovanjem in partnerskim odnosom spodbujamo razvoj široke palete športnih dejavnosti na lokalni in nacionalni ravni, zlasti vključevanje mladih v rekreativni in tekmovalni šport. Zavarovalnica Triglav, d.d., je partner številnih ekip in organizatorjev športnih prireditev (glej v nadaljevanju), ter ob tem tudi posameznih vrhunskih slovenskih športnikov: smučarskih skakalcev in letalcev Jerneja Damjana in Petra Prevca, tekmovalke v cross skiingu Saše Farič, deskarja Žana Koširja in športnika invalida Gala Jakiča.

V letu 2011 smo bili med pomembnimi sponzorji Svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu in Pokala Vitranc v Kranjski Gori. Podprli smo nekaj tekaških prireditev, med drugim tradicionalni Maraton treh src v Radencih, Tek v Črnomlju, »Tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera« in organizacijo Prvega Juretovega vzpona na Pokljuko.

Zavarovalnica Triglav, d.d., je med največjimi sponzorji Smučarske zveze Slovenije (zlati sponzor nordijskih smučarskih reprezentanc, sponzor biatlonskih reprezentanc in generalni pokrovitelj finala svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici). S Smučarsko zvezo imamo sklenjeno večletno sodelovanje, prav tako smo večletni partnerji in podporniki Hokejske zveze Slovenije ter Jadranske vaterpolo lige. Že več kot 25 let smo neločljiv del planiškega praznika. Pripravljamo tradicionalno in odmevno akcijo Triglav generacije v Planici, namenjeno spodbujanju ter ohranjanju športnega duha v najmlajših. Tudi v letu 2001 smo na ogled smučarskih poletov in skokov v dolino pod Poncami pripeljali 3.300 otrok iz vse Slovenije. Gostje najboljših letalcev so bili tudi otroci iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca.

Med drugimi smo pokrovitelji Košarkarskega kluba (KK) Olimpija, KK Domžale, KK Krka Telekom, KK Elektra in KK Cedevita. Na področju kolesarstva podpiramo Kolesarski klub Sava in Kolesarski klub Adria Mobil Novo Mesto, podprli smo tudi Maraton Franja, ki ga prireja Kolesarski klub Rog. Smo pokrovitelji odbojkarskega kluba ACH Volley in rokometnih klubov Trimo Trebnje ter Celje Pivovarna Laško.

Podporo športnim dejavnostim v svojih okoljih zagotavljajo tudi hčerinske družbe.

Zavarovalnica Triglav Osiguranje, d.d., je bila sponzor teniškega igralca Tonija Androića in pokroviteljica več športnih klubov: rokometnega kluba Podravka Vegeta, kluba Hokej na ledu Zagreb, ki se posebej posveča delu z mladimi, Hrvaškega teniškega kluba Zagreb, teniškega centra Iva Majoli, nogometnih klubov Slaven Belupo in Rijeka.

Zavarovalnica Lovćen Osiguranje, a.d., je finančno podporo zagotovila nogometnemu klubu Lovćen - Cetinje, rokometnemu klubu Lovćen ter vaterpolski in plavalni zvezi Črne gore.

V Triglav Osiguranje, d.d., Sarajevo so se pridužili sponzorjem, ki so podprli teniško tekmovanje Davis Cup (BiH - Estonija), košarkaški klub Play Off in drsališče na prostem v centru Sarajeva.

Zavarovalnica Triglav Osiguranje, a.d.o., Beograd je bila sponzor nogometnega kluba Crvena Zvezda in rokometnega kluba Metaloplastika – Zorka Keramika.

Med partnerji, ki so omogočili teniški turnir ATP Challenge Banja Luka 2011, je bila zavarovalnica Triglav Osiguranje, a.d., Banja Luka, ki je bila je tudi glavni sponzor tekem v alpskih disciplinah FIS CUP na Jahorini.

Družba Triglav Osiguruvanje, a.d., Skopje je podprla organizacijo mednarodnega smučarskega tekmovanja z dolgoletno tradicijo Šarplaninski kup.

Podpora kulturni ustvarjalnosti

V Skupini Triglav namenjamo sredstva in zagotavljamo podporo raznolikim kulturnim dejavnostim. Zavarovalnica Triglav, d.d., je bila v letu 2011 pokroviteljica projekta Cankarjevega doma (Glasbe sveta), Poletnemu festivalu Ljubljana, Zvezi pevskih zborov Primorske in Lutkovnega gledališča Ljubljana. Prejela je diamantno priznanje za 15 let zvestobe pokroviteljev in darovalcev Cankarjevega doma.

Družba Triglav Osiguranje, d.d., Sarajevo se je odločila za pokroviteljstvo dragocenega projekta »Tajna zgoščanskih stećaka«. Nastal je na pobudo Združenja za kulturno dediščino, njegov cilj pa je uvrstitev nagrobnikov pod zaščito UNESCA, med zaklade dediščine človeštva.

S finančno pomočjo zavarovalnice Triglav Osiguranje, d.d., Zagreb se je odvil priljubljeni festival hrvaške zabavne glasbe, Festival zabavne glasbe Split, ki ga odlikuje dolgoletna tradicija. Družba Triglav Osiguruvanje, a.d., Skopje pa je s svojim prispevkom omogočila podelitev nagrad popularnosti Zlatna bubamara 2011 in Vinski festival 2011 v Skopju. Zavarovalnica Triglav Osiguranje, a.d.o., Beograd je sponzorirala modni projekt »Fashion Selection«, ki se ga je udeležil najbolj prodorni srbski modni oblikovalec Zvonko Marković.

Podpora izobraževalni dejavnosti

S svojo pomočjo smo omogočili izvedbo tekmovanja mladih za ideje, inovacije in rešitve, povezane z obdobjem negotovosti in naravnih nesreč (»Facing Disasters in 21st Century«), in soorganizacijo globalne konference »Challenge: Future Summit».

V sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom smo podprli produkcijo filma »Triglavski narodni park«, ki bo predstavil vrednote, značilnosti in posebnosti zavarovanega območja ter življenja v njem.

Nadaljevali smo svojo podporo najmlajšim, bili sponzor Cici Vesele šole (CVŠ), vzgojno-izobraževalne rubrike revij Ciciban in Cicido. Finančno smo podprli izdajo Slovenskega zgodovinskega atlasa in donirali v štipendijski sklad Ustanove Patra Stanislava Škrabca.

Zavarovalnica Triglav Osiguranje, a.d.o., Beograd je bila pokroviteljica projekta »Triglav Osiguranje v ritmu Evrope«, namenjenega prepoznavanju, spodbudi, razvoju in učenju 300 mladih talentov iz osnovnih in srednjih šol.

Podpora humanitarni dejavnosti in civilnim pobudam

V sodelovanju z Zavodom Vozim smo omogočili izobraževanje o varni vožnji, projekt »Še vedno vozim - vendar ne hodim«. Ponovno smo bili pokrovitelji Festivala za tretje življenjsko obdobje in pokrovitelj Plavalnega kluba Slovenske Konjice ob 8. mednarodnem dnevu brez vozička in usposabljanju invalidnih potapljačev.

Zavarovalnica Triglav Osiguranje, d.d., Zagreb se je pridružila organizatorjem in pokroviteljem kongresa in simpozija o endokrinologiji, reprodukciji in menopavzi, ki se je odvil v okviru Contres projektov. Podprla je tudi srečanje in sprejem slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov pri predsedniku Republike Hrvaške ter namenila donacijo humanitarni nevladni organizaciji SPAS, Društvu za zaščito živali.

Družba Triglav Osiguranje, d.d., Sarajevo se je vključila v projekt združenja Children, katerega namen sta pregled in svetovanje za pravilno uporabo otroških avtosedežev. Zvezi slepih državljanov Bosne in Hercegovine je omogočila izvedbo svetovnega prvenstva v kegljanju slepih in slabovidnih IBSA.

Raznoliko in bogato družbeno življenje spodbuja tudi zavarovalnica Lovćen Osiguranje, a.d., ki je podprla aktivnosti društva upokojencev, namenila donacijo gimnaziji 25. maja in policijski postaji v Nikšiću.

Družba Triglav Osiguruvanje, a.d., Skopje je namenila donacije petim otroškim vrtcem za njihovo obnovo.

Zavarovalnica Triglav Osiguranje, a.d., Banja Luka se je odzvala pozivu za sodelovanje v humanitarni akciji Združenja pediatrov republike Srbske pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbske, posvečeni otrokom s posebnimi potrebami in z motnjami v razvoju.

Podporo civilnim pobudam na področju varovanja okolja opisujemo v točki Odgovoren odnos do naravnega okolja, spodbujanje prostovoljstva med zaposlenimi in Dan za spremembe pa v točki Družbena odgovornost, Ključni cilji in rezultati pri uresničevanju družbene odgovornosti v letu 2011.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.