Spodbujanje preventivne dejavnosti

Novi Pravilnik o preventivni in represivni dejavnosti v Zavarovalnici Triglav, d.d., pripravljen v letu 2010, je uredil splošna načela in smernice za razvoj naše preventivne dejavnosti. Ta ima bogato in več kot stoletno zgodovino ter je tesno povezana z razvojem in izvajanjem naše osnovne zavarovalniške dejavnosti.

Za preventivno dejavnost Skupine Triglav smo v letu 2011 namenili prek 2,1 milijona evrov. Višino sredstev za preprečevanje škod in nevarnosti v družbenem in naravnem okolju določamo z odstotkom od zavarovalne premije za vsako zavarovalno vrsto posebej. Preventivne ukrepe izvajamo neposredno ali posredno prek drugih nosilcev, kot so zavarovanci (pravne ali fizične osebe), organizacije, ustanove, institucije in drugi nosilci (tudi posamezniki).

Varna vožnja

Povečanje varnosti v prometu je eden naših ključnih ciljev na področju preventivne dejavnosti. V akciji »Zbrišimo skrbi s slovenskih cest«, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Radiem Center, smo odgovorne udeležence v prometu nagrajevali s tečajem varne vožnje v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Dvesto družin smo povabili na družinski Dan varne vožnje z Zavarovalnico Triglav, prilagojen različnim starostnim in interesnim skupinam (varna, varčna, terenska vožnja, program za skuteriste, kolesarski poligon, vožnja s TRIAL motorji...).

Zavarovalnica Lovćen Osiguranje, a.d., je namenila sredstva za izvedbo tehničnih pregledov vozil in za modernizacijo potrebne tehnične opreme, s čimer je želela povečati učinke preventivnega delovanja in varnosti v prometu.

  • Okvirni cilj: Omogočali bomo stalno izvajanje preventivnih programov za izboljšanje prometne varnosti na ravni celotne Skupine Triglav.

Varnost otrok v prometu

V Sloveniji smo ob začetku novega šolskega leta ponovno izpeljali preventivne aktivnosti. Prvošolčkom smo razdelili rumene rutice in odsevna telesa, pred 48 osnovnimi šolami po celi Sloveniji pa je najmlajše čez cesto pospremila naša maskota Kuža Pazi.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.