Odgovoren odnos do zavarovancev

Posebno pozornost namenjamo razvoju dolgoročnih poslovnih odnosov s svojimi strankami. Navedeno usmeritev upoštevamo že pri samem razvoju zavarovanj, ki temelji na prepoznavanju potreb trga in upoštevanju svetovnih trendov. V zavarovalni dejavnosti so posebej pomembne storitve, ki jih zavarovalnica nudi svojim strankam, ko nastopi škodni oziroma zavarovalni primer. Zavarovalnica Triglav, d.d., sledi načelu korektnega in hitrega reševanja.

Merjenje zadovoljstva strank

Poleg anketiranja strank o zadovoljstvu z našimi storitvami tekoče rešujemo in spremljamo pritožbe in pohvale, kar nam daje dobro osnovo za izboljšanje poslovnih procesov in s tem zadovoljstva strank. Da bi odkrili kritične točke v prodajnem procesu izvajamo na treh prodajnih poteh redno raziskavo »Skriti kupec«: pri zavarovalnih zastopnikih ter na lastnih in pogodbenih prodajnih mestih. Ugotovitve raziskave nam nakažejo ukrepe in aktivnosti za izboljšave.

Rezultati obiskov na lastnih prodajnih mestih kažejo, da je bila skupna ocena obiskov v oktobru (82,7) nekoliko višja od februarske (81,8 od 100 možnih točk).

Komuniciranje s strankami na področju premoženjskih zavarovanj

Odgovornost do strank prednostno uresničujemo s korektnim in profesionalnim odnosom prodajnikov do zavarovancev. Prodajniki so strankam dolžni posredovati zavarovalna kritja, ki jim zagotavljajo varnost.

S strankami imamo stalne stike prek prodajnikov na terenu in na vseh poslovnih mestih. V Sloveniji jim je za informacije na voljo brezplačna telefonska številka 080 555 555. Posebno vlogo ima modra številka 080 2864, kjer smo strankam na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu v primeru, ko potrebujejo asistenčno pomoč. Komunikacijske kanale dopolnjuje splet, kjer je mogoče skleniti določena zavarovanja in prijaviti škodo (www.triglav.si). V vseh predstavitvenih materialih se trudimo, da so zavarovalne storitve predstavljene enostavno in pregledno, kar omogoča lažje razumevanje vsebin zavarovanja.

S kakovostnimi storitvami povečujemo zlasti finančno, a tudi druge oblike varnosti zavarovancev, obenem pa svoje produkte povezujemo s preventivno dejavnostjo za večjo varnost v prometu, posebej s povečanjem prometne varnosti otrok, kar predstavljamo v točki Spodbujanje preventivne dejavnosti.

Stranke smo prek leta redno seznanjali z novostmi v ponudbi. Pri oglaševanju smo uporabljali optimalno kombinacijo medijev, da bi dosegli širok delež ciljne populacije, kar smo dopolnili z direktnimi pristopi. Na poslovnih mestih in pri prodajnikih smo stranke obveščali z letaki in prospekti.

Komuniciranje s strankami na področju življenjskih zavarovanj

Najpomembnejša vez s strankami je razvejana prodajna mreža. Da bi zagotovili kakovostno in korektno sodelovanje, prodajnike in zastopnike stalno izobražujemo in usposabljamo (glej tudi točko Trženjske in prodajne aktivnosti/Življenjska zavarovanja).

Zavarovalci življenjskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d., lahko svoja zavarovanja spremljajo in v določenem obsegu tudi upravljajo prek nove spletne poslovalnice iTriglav (glej točko Razvoj informacijske podpore/IS osebna zavarovanja).

Trženjsko komuniciranje je v zadnjih letih usmerjeno predvsem v neposredno pospeševanje prodaje v obliki svetovalnih promocijskih dogodkov z različnimi ugodnostmi za stranke. Za osveščanje strank in dostopnosti ponudbe so pomembne akcije direktnega trženja, s katerimi obstoječim zavarovalcem nudimo možnost nadgradnje obstoječih zavarovanj.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.