Zagotavljanje zadovoljstva zaposlenih

Ob veliki podpori vodstva je v letu 2011 v Zavarovalnici Triglav, d.d., stekel dolgoročen projekt Sozvočje življenja in dela: Triglav.smo, v okviru katerega je bila izpeljana vrsta vsebin. Namen in cilji projekta so prispevati k dobremu počutju in ohranjanju zdravja zaposlenih ter s tem k povečevanju njihovega zadovoljstva in pripadnosti. Predstavili smo jih z zgibanko in darilo zaposlenim, knjigo »Pot« znanega alpinista, Nejca Zaplotnika. V tednu otroka smo medse povabili tudi njihove otroke. Organizirano smo se udeležili Ljubljanskega maratona, priredili ekološko tržnico na Območni enoti Ljubljana in na prvi zimski dan zaposlene razveselili z jabolkom za zdravje. V letu 2012 nameravamo izvesti bogat nabor akcij, namenjenih zdravemu delu in dobremu počutju zaposlenih.

Dodatne ugodnosti za zaposlene

Ob skrbi za zdravo delovno okolje in zagotavljanju pogojev za varno delo smo omogočili redne, po potrebi pa tudi izredne zdravniške preglede zaposlenih. Sodelavcem, ki so postali invalidi v času zaposlitve v Zavarovalnici Triglav, d.d., ali imajo druge zdravstvene težave, skušamo olajšati delo in omogočiti predvsem dobro počutje s prilagoditvami delovnega procesa njihovi delovni zmožnosti, in sicer z razporeditvijo na ustrezno delovno mesto, s prilagajanjem delovnega časa in podobnim.

Porodniški dopust lahko izkoristita oba starša. V letu poročanja je bilo na porodniškem dopustu oziroma na dopustu za nego in varstvo otroka 105 žensk in 2 moška ali 107 zaposlenih. Očetovski dopust v trajanju 15 dni (v obdobju do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti) je izkoristilo 49 zaposlenih, na očetovskem dopustu v trajanju 75 dni (oče ga lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka) pa jih je bilo 10.

Zaposleni obeh spolov, ki so koristili starševski dopust, so se vrnili na svoje delovno mesto. V okviru možnosti in delovnih zahtev prilagajamo potrebam in željam zaposlenih tudi delovni čas. Posebno pozornost namenjamo mladim mamicam s krajšim delovnim časom od polnega, skladno z Zakonom o starševstvu in družinskih prejemkih. Do zadnjega dne leta je možnost skrajšanega delovnega časa koristilo 28 staršev (mamic).

Zaposlenim omogočamo koriščenje neplačanega dopusta, za katerega se dogovorijo s svojim vodjem. V letu 2011 sta bila na kratkem neplačanem dopustu dva zaposlena.

Zaposleni v Zavarovalnici Triglav, d.d., so bili tudi v letu 2011 deležni nekaterih ugodnosti pri zavarovanjih:

  • vsem zaposlenim smo plačali premijo kolektivnega nezgodnega zavarovanja,
  • pod ugodnimi pogoji so lahko dodatno nezgodno zavarovali sebe in svoje družinske člane,
  • na službenih poteh so bili dodatno nezgodno zavarovani,
  • po enem letu zaposlitve so se lahko vključili v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanja in v prostovoljno pokojninsko zavarovanje.

Zavarovalnica Triglav, d.d., vplačuje 88,6 odstotka zaposlenim sredstva za dodatno pokojninsko zavarovanje v višini 4 odstotkov od njihove bruto plače.

Po ugodnih cenah so zaposlenim na voljo številni počitniški objekti v Sloveniji in na Hrvaškem, delavci-invalidi jih lahko koristijo brezplačno. Po ugodnejših pogojih za zaposlene pa občasno omogočamo tudi nakup oblačil, avtomobilov, avtomobilskih pnevmatik in podobnega.

Skrb za zaposlene zunaj delovnega časa

S projektom Triglav.smo nadgrajujemo naš dosedanji prispevek k aktivnemu preživljanju prostega časa. V njegovem okviru so se zaposleni udeležili Ljubljanskega maratona, v sklopu projekta Očistimo naše gore in planine pa so se zaposleni v Zavarovalnici Triglav, d.d., udeležili vzpona na vrh Nanosa. Poleg športnega udejstvovanja zaposlenim omogočamo nakup gledaliških vstopnic, vstopnic za športne prireditve in koncerte ter organizacijo izletov.

Podpiramo tudi organizacijo različnih družabnih prireditev in srečanj članov sindikata, med njimi so pomembnejša in že tradicionalna: Dan Skupine Triglav, novoletna srečanja zaposlenih in novoletno obdarovanje njihovih otrok ter zimske in letne športne igre finančnih organizacij (ŠIFO).

Za upokojene delavce prirejamo novoletna srečanja z obdaritvijo in prispevamo del sredstev za izlete.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.